Copy over koffie

Als ik werk, raken mijn handen óf een toetsenbord óf filterdragers, malers en koffiekopjes aan. De ene dag zit ik achter mijn laptop en de andere dag sta ik achter de bar. Een heerlijke afwisseling, maar zodra ik copy en koffie met elkaar mag combineren, ben ik als een kind zo blij. Als er daarom een schrijfklus over koffie op mijn pad komt, grijp ik ‘m met beide handen aan. In dit blog vind je artikelen over koffie die ik in opdracht heb mogen schrijven.

koffiezaak haarlem la maru koffiebar koffietent

1. Labroast
Sinds kort schrijf ik artikelen voor Labroast; een online koffiewebshop met een groot aanbod aan specialty coffee. Eigenaren Stephan en Sanne wilden hun klanten iets meer informeren over de wereld van koffie en vroegen of ik hier af en toe over wil kletsen in de vorm van een blog. Maar natuurlijk!

Het eerste artikel gaat over de verpakkingen van koffie. Toen ik mij net ging verdiepen in specialty coffee was alle informatie op een koffiezak zo overweldigend dat ik altijd advies van de verkoper nodig had. In mijn artikel voor Labroast leg ik je uit hoe je zo’n verpakking goed interpreteert, zodat je de volgende keer meteen begrijpt wat er wordt bedoeld met de verwerkingsmethode, smaaktonen en branddatum!

Voor het tweede artikel heb ik mij verdiept in de twee meest gebruikte verwerkingsmethodes van koffie: de gewassen en ongewassen verwerking. Hier wist ik zelf ook nog niet heel veel over, dus was het een lekker onderwerp om uit te pluizen.

koffiezak koffie specialty coffee dak coffee roasters copy

2. indebuurt Haarlem
Mijn eerste vaste schrijfklus als freelance tekstschrijver vond ik bij indebuurt Haarlem, waar ik overigens nog steeds regelmatig journalistieke teksten voor tik. Laatst was het mijn geluksdag en mocht ik voor dit nieuwsplatform copy, koffie én mijn fijne stad Haarlem met elkaar combineren. Ik schreef namelijk een stukje over Haarlems nieuwste en lekkerste koffiezaak: La Maru. Je leest het artikel hier. Inmiddels is dit trouwens mijn favoriete koffieplek in het centrum van Haarlem, waar je de lekkerste (filter)koffie drinkt.

Voor indebuurt Haarlem schreef ik al eens eerder over verschillende koffiehotspots, zoals Cleeff Frans Hals, de foodtruck van Nes71 en KaffVeen.

Ook een freelance copywriter nodig voor koffie- of horeca-gerelateerde onderwerpen? Neem gerust contact met me op!

Geef een reactie