Koffiereview: Labroast

Eerder schreef ik twee reviews over ontzettend leuke (en lekkere) koffiebranders, maar deze keer komt er webshop aan bod! Een hele fijne als je het mij vraagt, want Labroast dient eigenlijk als verzamelplaats voor specialty koffie van Nederlandse branders. En geloof mij, dat zijn er nog meer dan je denkt. Door Labroast leerde ik bijvoorbeeld Dutch Barista kennen én proefde ik de boontjes van nog twee andere branders.

labroast koffie koffiebrander specialty coffee webshop

Discovery Box
Een tijdje terug bestelde ik een zak koffiebonen bij Labroast. Ik werd helemaal blij van hun webshop. Hier vind je namelijk meteen koffie die perfect bij jou past door te klikken op de smaaktonen waar jij van houdt. Bloemig, fruitig of kruidig; geef jouw voorkeur aan en alle toepasselijke opties komen tevoorschijn.

Mijn enthousiasme voor de webshop bleef niet onopgemerkt, want een paar maanden later lag hun Discovery Box op de mat. Dit is een maandelijkse box waarin je drie verschillende koffietjes vindt. Elke maand ontvang je weer andere bonen van in totaal 16 branders. De box kan worden samengesteld voor filterkoffie, espresso of allebei.

labroast koffie specialty coffee webshop uncommon dak coffee roasters dutch barista

Proeven proeven proeven
De box van november was gevuld met: Dutch Barista (espresso), UN.COMMON (espresso) en DAK Coffee Roasters (filter). Omdat de koffie van Dutch Barista de oudste branddatum had, ging dat zakje als eerste open. Misschien wel de leukste verrassing uit de box, want deze koffiebrander kende ik nog niet. De verpakking maakte ook nog eens een geweldige eerste indruk. Ik haalde het witte kaartje uit de zak, scande de QR-code en ontving alle informatie over de boon. De koffie dronk ik in een cappuccino. Hij was romig en bloemig. Ook mijn familie vond ‘m heerlijk!

UN.COMMON kende ik al door hun ontzettend knappe koffiebar in Amsterdam, maar de koffie had ik thuis nog nooit gezet. Stiekem hoopte ik daarom al dat UN.COMMON in de box zou zitten. De bonen roken naar druiven, de espresso had een perfecte crema en als cappuccino was het een zoet, zacht verwenmoment. Ik gebruikte 20 gram in met een doorlooptijd van 26 seconden en 45 gram uit. Inmiddels is de zak al bijna op… Zeker voor herhaling vatbaar dus!

In filterkoffies zetten ben ik nog geen ster, des te leuker dat ik kon experimenteren met de koffie van DAK Coffee Roasters. Ik probeerde eerst het recept van Labroast zelf. Een lekker bakkie, maar de beschreven smaaktonen proefde ik nauwelijks (kan natuurlijk komen door mijn saaie Nederlandse smaakpalet). Poging twee met een ander receptje, namelijk van LeRine. Deze keer was de koffie zoeter en fruitig, precies zoals op de omschrijving stond vermeld.

De box ontving ik aan het begin van de maand. We zijn alweer op de helft en ik heb nog genoeg koffie om van te genieten. Maar stiekem kijk ik nu al uit naar de box van volgende maand…

Lijkt het je leuk om nieuwe branders te leren kennen en verschillende koffietjes te kunnen proeven? Dan is de Discovery Box van Labroast zeker een aanrader! Zoek je toch liever zelf de bonen uit? Misschien heb je dan wel iets aan deze reviews. Liefs!

Geef een reactie