Jouw tekstschrijvende barista, Rebecca

Dit ben ik! Jouw tekstschrijvende barista, Rebecca. 

Van jongs af aan geef ik elk verhaal, elk gedicht, elk plan en elk idee een plekje op papier. Het liefst in een vers schrift. Een uitje naar de Bruna en mijn dag kon niet meer stuk. Die stapel schriften op mijn bureau is allang niet meer zo hoog als vroeger en de meeste pennen zijn vervangen door een toetsenbord. Nu word ik enthousiast als ik de dag begin met een leeg Word-document, want in welke vorm dan ook; ik kan en wil niet meer stoppen met teksten tikken. Schrijven is wat ik graag doe. Waar ik energie van krijg.

Tijdens mijn studie heb ik vooral geschreven om af te studeren. Schrijven was geen persoonlijke uitlaatklep meer, schrijven moest. En in de weekenden bleef m’n laptop dicht. Toen werkte ik namelijk als barista. Ik gaf koffietrainingen, las over koffie, praatte over koffie, droomde over koffie. Maar ik schreef niet over koffie. Het was het moment nog niet. Later ben ik mijn twee liefdes aan elkaar gaan voorstellen. Hé pen, dit is cappuccino. En cappuccino, ontmoet pen. Toen ik cum laude afstudeerde van de Bachelor Communicatiewetenschap (BSc), sprong ik meteen de grotemensenwereld in als freelance tekstschrijvende barista. 

Bakkie met Becca ontstond. Een Instagramplatform waarop ik kon kletsen over koffie, mijn stoom de wereld in kon blazen en nog veel meer ben gaan leren over het vloeibare goud. Vanuit diezelfde intentie begon ik Copy Koffie. Als ik voor mezelf schrijf, gaan beide hand in hand. Als ik voor jou aan de slag ga, ben ik beschikbaar voor al jouw copy óf koffie. Zo heb ik van schrijven en koffie mijn werk gemaakt. 

Zo, dat was mijn verhaal. Bakkie doen? Of zal ik dan nu jouw verhaal schrijven?