Koffiereview: Pruttel

Na een maand met ons Volkswagenbusje te hebben gereisd, is het weer tijd om te kletsen over koffie. Het gespreksonderwerp van vandaag? Pruttel! Een uniek concept dat gezellig mee is gegaan op vakantie. Bakkies in het bussie werden dan ook gezet met de bonen van dit gloednieuwe koffielabel. Het had niet mooier samen kunnen vallen: Pruttelkoffie in mijn pruttelpotje (beter bekend als een mokkapot).

Kunst & koffie
Ik val voor koffies met verhalen. Verhalen over boeren, branders en barista’s. Verhalen zoals deze: Pruttel verkoopt elk kwartaal twee verschillende koffiebonen, met op beide verpakkingen een ander kunstwerk. Elk seizoen weer andere koffie en andere kunst. Eigenaar Laurent wil op deze manier een platform bieden voor kunst én koffie. De bonen matcht hij perfect samen met de persoonlijke smaak en het werk van de kunstenaars. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleurrijke illustratie op de verpakking hierboven. Hoe denk je dat deze koffie zal smaken? Yep! Bloemig, fris en fruitig.

Koffie verbindt
Dat koffie verbindt blijkt maar weer uit het verhaal van Pruttel. Laurent doet alles in zijn eentje, maar werkt wel samen met koffiebranderij Rum Baba en wil zoveel mogelijk kunstenaars een plekje geven op zijn platform. Ook wist hij mij precies de juiste koffie op te sturen. Niet zozeer door de bonen, maar eigenlijk vooral door de illustrator van de verpakking. Kim Verkleij van @atinycheer probeert met haar tekeningen andere mensen geluksmomentjes mee te geven. En zoals op het kaartje van Pruttel staat vermeld: ‘In zo’n stukje papier schuilt een klein geluksmomentje. Net als in een kopje koffie.’

Pruttelkoffie
De zak van Pruttel heb ik eigenlijk volledig gebruikt voor pruttelkoffie. Koffie uit een mokkapot vond ik meestal een beetje muffig, maar bij deze bonen verdween dat. Misschien door de bloemige en fruitige smaaktonen, misschien omdat ik beter wist om te gaan met een mokkapot of misschien door beide. Het was hoe dan ook heerlijk om deze koffie mee te hebben op reis. Elke keer weer een geluksmomentje, precies zoals de verpakking bedoeld heeft.

koffie vakantie mokkapot havermelk oatly huskeecup pruttel

Ik ging op vakantie en nam mee…

Lekkere koffie drinken op vakantie kan nog wel eens een uitdaging zijn. Ik ben benieuwd hoe jij daarmee omgaat. Speur je het internet af voor de beste koffietentjes uit de buurt, verander je in een ware camping-barista of sla je koffie dan toch liever over?

Geef een reactie